مقالات

گیربکس s tronic چیست؟

گیربکس s tronic

جعبه دنده یا گیربکس بخش مهم و اصلی خودرو می باشد. موتور خودرو از خود گشتاوری تولید می کند که به طریقی باید این گشتاور، عملکرد خود را با بخش های مختلف اشتراک بگذارد. گیربکس بخشی از خودرو است که گشتاور تولید شده توسط موتور را از طریق کلاچ به خود می رساند. این بخش به دو نوع جعبه دنده دستی و اتومات یا خودکار دسته بندی می شود که هر کدام انواع خود را دارند. گیربکس s tronic یک جعبه دنده ترکیبی از اتوماتیک الکترونیکی با قابلیت تعویض دنده دستی است. در این نوع گیربکس به کمک یک کلاچ دوگانه تعبیه شده در ورودی آن، عمل تعویض دنده به سرعت انجام‌ می شود. همچنین راندمان بالا و کاهش مصرف سوخت را به همراه دارد. در ادامه به سوال گیربکس s tronic چیست؟ پاسخ می دهیم. با ما همراه باشید.

گیربکس s tronic چیست؟

گیربکس s tronic به صورت انحصاری در اختیار کمپانی آئودی بوده و بر روی محصولات مختلف آن مورد استفاه قرار می گیرد. این گیربکس یک جعبه دنده ترکیبی اتوماتیک الکترونیکی با قابلیت تعویض دنده دستی می باشد. به کمک یک کلاچ دوگانه تعبیه شده در ورودی آن، عمل تعویض دنده را سرعت می بخشد. همچنین راندمان بالا و کاهش چشمگیر مصرف سوخت را به همراه دارد. با توجه به تمایلات راننده ممکن است دنده ها در حالت کاملا اتوماتیک یا در حالت دستی استفاده شوند. کلاچ دوگانه پایه فنی گیربکس اس ترونیک را تشکیل می دهد.

اساس کار گیربکس s tronic

اساس کار این نوع جعبه دنده به گونه‌ ای است که در حالت تعویض دنده اتوماتیک، کلاچ اول با چرخ دنده‌ های فرد درگیر شده و کلاچ دوم نیز همزمان با چرخ دنده‌ های زوج ارتباط برقرار می ‌کند. به طور واضح ‌تر با درگیری کلاچ اول با دنده یک، کلاچ دوم دنده دو را برای درگیری آماده می ‌نماید. پس از تعویض دنده در کمتر از 4/0 ثانیه، کلاچ دوم به طور کامل با دنده دو درگیر شده و کلاچ اول مجدد دنده سوم را برای درگیری آماده می‌ کند. در وضعیت تعویض دنده دستی نیز اساس کار به همین شکل پیش می ‌رود، با این تفاوت که با حرکت اهرم دنده توسط راننده عمل تعویض دنده صورت می‌ گیرد. برای اطمینان از ادامه کار صحیح گیربکس ضروری است که روغن هر 38000 کیلومتر تعویض شود.

سخن پایانی

گیربکس اتوماتیک به دلیل انتقال گشتاور موتور از طریق جریان روغن به گیربکس و ساختار هیدروالکترومکانیکی آن، نسبت به خودروهایی با دنده دستی به دقت و حساسیت بیشتری نیاز دارد. بنابراین باید خطاهای گیربکس را جدی گرفته و در اولین فرصت به تعمیرگاه تخصصی مراجعه کنید. ادامه رانندگی با گیربکس معیوب باعث گسترش خرابی به سایر قطعات شده که در نتیجه هزینه و زمان تعمیرات آن را چندین برابر می کند. روغن گیربکس را در زمانبندی و کیلومتر تعیین شده تعویض نمایید. خودروهای اتوماتیک، سیستم برق پیچیده تری نسبت به سایر خودروها دارند ترجیحا از وسایل برقی اضافه مانند چراغ زنون، آمپلی فایر، دزدگیر متفرقه و … استفاده نکنید. مجموعه گیربکس اتوماتیک، سنسورها و مدارهای الکترونیکی حساسی دارد و موتورشویی برای آن ها توصیه نمی شود.

بازگشت بە لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 1 =