روش های افزایش عمر گیربکس ، موضوع مهمی است که شما برای نگهداری بهتر از وسیله نقلیه خود باید به آن توجه لازم را داشته باشید. گیربکس در خودرو از اهمیت بالایی برخوردار است و پس از سیستم کامپیوتر، پیچیده ترین سیستم خودرو محسوب می شود. تمیز نگه داشتن و مراقبت درست از آن می تواند کمک زیادی به افزایش طول عمر گیربکس کند.
روش های افزایش عمر گیربکس
– روش های افزایش عمر گیربکس دستی
در هنگام خرابی گیربکس علاوه بر مختل شدن عملکرد دنده، ممکن است دچار حادثه نیز شوید. بنابراین همواره به سلامت خودروی خود اهمیت دهید و بازدید دوره ای آن را جدی بگیرید. در صورت مشاهده علائم غیرعادی، حتما به تعمیرگاه مراجعه نمایید.
چک کردن گیربکس
اگر متوجه ایرادی در اتومبیل خود شدید، ابتدا با نمایندگی فروش خودرو تماس بگیرید. پیش از همه ی قطعات به فکر درست کار کردن گیربکس باشید. زیرا بدون آن عملکرد خودرو با مشکلات اساسی روبه رو می شود.
باید هر روز از آن مراقبت کنید.
بهتر است که حواستان به کیلومتر شمار خودرو باشد. بعد از هر 24 هزار کیلومتر به نمایندگی بروید و روغن گیربکس را تعویض کنید. گیربکس را تمیز کرده و گردو غبار آن را برطرف نمایید. قبل از تمام شدن روغن گیربکس، به وضعیت آن رسیدگی کنید. در غیر این صورت، ممکن است خودرو شما از کار بیفتد. با استفاده از میله سنجش سطح، می توانید میزان روغن را اندازه بگیرید. رنگ روغن را چک کنید. زیرا کدری رنگ روغن می تواند نشان دهنده کاهش عمر گیربکس باشد. اگر روغن بوی سوختگی دهد، باید سریع تر تعویض شود.
عجله نکردن برای تعویض دنده
تعویض سریع دنده باعث آسیب دیدن گیربکس و دنده می شود و از طول عمر گیربکس می کاهد. سعی کنید نسبت به سرعت و شرایطی مانند سربالایی یا سرپایینی بودن راه، دنده خود را تنظیم کنید. تعویض اشتباه دنده در شرایط نا درست می تواند ضرر های بسیاری به خودرو شما وارد کند و هزینه های بیشتری را در آینده به شما تحمیل نماید.
ارتباط موتور و گیربکس
همانطور که می دانید عملکرد موتور وابسته به کارکرد درست گیربکس است. اگر گیربکس به درستی عمل نکند، عملکرد خودرو دچار مشکل می شود. تقریبأ همه ی قطعات خودرو برای حرکت، نیاز به عملکرد مناسب موتور و گیربکس دارند.
– روش های افزایش عمر گیربکس اتومات
گیربکس اتومات نیز همانند گیربکس های دستی نیاز به مراقبت دارد. مواردی است که شما با انجام دادن آن ها می توانید عمر گیربکس خود را افزایش دهید و خرابی های آن را به تائخیر بیاندازید.
1- تشخیص وضعیت گیربکس اتومات
2- سرویس کردن گیربکس اتوماتیک
3- تغییر عادات بد رانندگی
4- برای رانندگی شهری یا رانندگی با خودرویی که بار زیاد دارد از دنده سنگین استفاده کنید.
5- موتور را تحت فشار قرار ندادن
6- تنظیم درست و مناسب زاویه چرخ ها
7-بررسی اندازه مناسب تایر های خودرو
8- تست رانندگی با خودرو
مواردی که هنگام تعویض روغن باید به آن ها توجه شود :
تعویض روغن نیز از عوامل مهم در حفظ سلامتی خودرو به شمار می رود و باید به بهترین شکل انجام شود.
1- روغن گیر بکس باید مایل به صورتی و شفاف باشد.
2- گرد و غبار و ذرات ریز نباید در روغن گیربکس وجود داشته باشند.
3- بهتر است برای تعویض روغن به سراغ روغن های ارزان قیمت نروید.
توجه کردن به بوی گیربکس
میزان آن را با سیم چک بسنجید تا کم یا زیاد نباشد.
عواملی که باعث خرابی گیربکس می شوند:
درست است که دیر یا زود با خرابی این قطعه در خودرو مواجه می شویم ولی رعایت برخی نکات باعث به تعویق افتادن خرابی این قطعه می شود. عدم توجه به این موارد باعث فرسایش گیر بکس شما می گردد. از جمله این عوامل می توان به رانندگی با دنده نامناسب، استفاده بی جا از دنده معکوس، طولانی نگه داشتن پدال کلاچ، ساییده شدن دنده، مقدار کم و کیفیت پایین روغن گیربکس اشاره کرد.
نتیجه گیری
برای اینکه با مشکلات گیربکس کمتر مواجه شویم، باید از سرویس های گیربکس غافل نشویم و دوره ای این کار را انجام بدهیم. سرویس های دوره ای منظم، استفاده از روغن گیربکس مناسب، رانندگی صحیح و مراجعه به متخصص از مهم ترین کار هایی است که شما می توانید برای سلامت گیربکس خود انجام دهید. با این حال اگر گیربکس خودروی شما دچار مشکل شد، برای تعمیر گیربکس آن به تعمیرگاه تخصصی گیربکس مراجعه نمایید. گیربکس اتوماتیک خودرو حساسیت بالایی دارد و عملیات تعمیر آن باید توسط افراد متخصص و حرفه ای صورت گیرد.