توربین گیربکس اتوماتیک چیست ؟ ، توربین در گیربکس اتومات رابط بین موتور و گیربکس کلاچ است. این قطعه، نقش مهمی در انتقال قدرت بین موتور و گیربکس ایفا می کند. وقتی که توربین، نیرو را از موتور دریافت کرد، چرخش را در پمپ گیربکس ایجاد می کند. مکشی که در این فرایند به وجود می آید موجب می شود تا روغن به همه ی قطعات برسد. به همین علت، خرابی توربین گیربکس اتوماتیک تاثیر مهمی بر حرکت اتومبیل می گذارد.
علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک
با توجه به اهمیت نقش توربین گیربکس اتوماتیک در حرکت خودرو لازم است تا اطلاعاتی در مورد علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک داشته باشید.
- شنیدن صداهای غیرعادی از توربین گیربکس : برخی مواقع در زمان استارت زدن و شروع حرکت، صداهایی مانند تق تق می شنوید یا خودرو شما با یک حالت ضربه ، شروع به حرکت می کند. این مورد، یکی از مهم ترین علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک است. برای تشخیص وجود مشکل در توربین، به صداهایی که در زمان استارت خودرو و یا گازدادن برای شروع حرکت می شنوید، توجه کنید.
- وجود روغن ریزی در پشت پمپ : در صورتی که متوجه این قضیه شدید سریعا به تعمیرگاه مراجعه کنید. چرا که ممکن است گیربکس اتومبیل شما بسوزد. اگر به موقع متوجه این مشکل نشوید و آن را برطرف نکنید، صفحه، باند و پیستون های داخل گیربکس شما در اثر نرسیدن روغن می سوزند.
- روشن شدن چراغ اسنو در خودرو : اگر در زمان استارت زدن، چراغ اسنو اتومبیل شما روشن شد، باید به خرابی توربین گیربکس اتوماتیک خود شک کنید. معمولا این مسئله همراه با تقه زدن ماشین اتفاق می افتد. در این زمان، ابتدا به سرویس گیربکس خودرو بپردازید. سپس شیرهای برقی اتومبیل خود را بررسی کنید و در صورت لزوم برای تعویض آنها اقدام نمایید.
- ایجاد ضعف و کندی در حرکت خودرو : این مشکل در زمان استارت و شروع به حرکت اتفاق می افتد. در چنین حالتی برای بررسی وضعیت توربین گیربکس اتوماتیک خود به تعمیرگاه مراجعه کنید.
- خورده شدن دهانه پمپ روغن : دهانه پمپ روغن مستقیما به توربین متصل می شود. در صورتی که خورده شود، توربین لق می شود. در ادامه، با خراب شدن کاسه نمد، توربین هم می سوزد. اگر سریعا متوجه این مشکل شوید، به سادگی می توانید از وقوع این اتفاقات در خودرو جلوگیری کنید.
روش تست توربین گیربکس اتوماتیک
در این قسمت یک روش را برای تست توربین گیربکس اتوماتیک به شما معرفی می کنیم. شما می توانید برای تشخیص سلامت توربین گیربکس خود از این روش استفاده نمایید.
برای شروع، اتومبیل خود را روی دنده قرار دهید و با پای چپ بر روی پدال ترمز فشار وارد کنید. در ادامه، پدال گاز را تا آخر فشار دهید. دقت کنید که دور موتور باید تا حدود 2000 دور برسد. اگر این افزایش دور را مشاهده نکردید، توربین خودرو شما ضعیف است. در این موقع باید سریعا به تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتوماتیک مراجعه کنید.
تعمیر توربین گیربکس اتوماتیک
شما می توانید در صورت مواجه شدن با هر یک از علائم بالا برای نصب گیربکس اتوماتیک به تعمیرگاه تخصصی گیربکس اتوماتیک مراجعه کنید. همواره به یاد داشته باشید که بهترین راه برای تعمیر توربین گیربکس اتوماتیک، استفاده از دانش و مهارت متخصصین این حوزه می باشد.
سخن پایانی
توربین گیربکس اتوماتیک نقش مهمی در پمپاژ روغن و انتقال نیرو از موتور به گیربکس دارد. علاوه بر این، موجب شتاب دهی به گیربکس می شود و در حرکت خودرو تاثیرگذار است. در صورت مشاهده هر یک از ایرادات عنوان شده در مقاله، برای رفع آن به تعمیرگاه تخصصی مراجعه کنید.