یکی از اتومبیل هایی که امروزه طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده، بی ام و می باشد. بسیاری از افراد از این اتومبیل استفاده می کنند. بی ام و انواع مختلفی دارد که هر کدام قیمت خاص خود را دارند. در ایران این خودروها از دسته خودروهای لوکس به حساب می آیند. یکی از مشکلاتی که امروزه کسانی که از این اتومبیل استفاده می کنند درگیر آن هستند، تعمیر گیربکس است. افراد برای تعمیر گیربکس به دنبال بهترین تعمیرگاه و تعمیرکار گیربکس بی ام و هستند.

کمپانی بی ام و
گیربکس مورد استفاده بی ام و
گیربکس مورد استفاده بی ام و، معمولا محصول شرکت ZF آلمان می باشد. گیربکس های این شرکت، فیلتر گیربکس پلاستیکی دارند. در این مدل گیربکس ها، فیلتر و کارتل گیربکس در یک مجموعه قرار می گیرند.

گیربکس اتوماتیک بی ام و چیست؟
در سرازیری ها ممکن است سرعت خودرو از کنترل خارج شود. در این حالت گیربکس کمک می کند که راننده سرعت خودرو را کنترل نماید. در مواقعی که موتور خودرو کار می کند اما عمل حرکت کردن اتفاق نمی افتد، گیربکس نیروی موتور را به چرخ ها منتقل کرده و باعث حرکت خودرو می شود. همچنین گیربکس امکان حرکت معکوس و کنترل حرکت خودرو به جلو و عقب را فراهم می کند.
به طور کلی، گیربکس یا جعبه دنده وظیفه انتقال قدرت از موتور به چرخ ها را در سرعت و گشتاورهای مختلف به عهده دارد.


انواع گیربکس بی ام و
گیربکس دو کلاچه (DCT)
DCT یکی از انواع گیربکس اتوماتیک است که دو کلاچ دارد. در این سیستم هر کلاچ به دنده های زوج و فرد متصل می شود. به این نوع گیربکس ها، گیربکس نیمه اتوماتیک نیز می گویند. زیرا در اکثر آنها قابلیت تعویض دنده به صورت دستی، بدون استفاده از کلاچ نیز وجود دارد.
گیربکس اتوماتیک تعویض مستقیم (DSG)
این نوع گیربکس، نوعی از گیربکس دو کلاچه می باشد. نحوه عملکرد آن به این صورت است که کلاچ اول را رها کرده و از کلاچ دوم برای تعویض دنده استفاده می شود. استفاده از گیربکس اتوماتیک DSG، باعث کاهش مصرف سوخت و بهره وری بالای خودرو می گردد
گیربکس اتوماتیک تیپ ترونیک
گیربکس تیپ ترونیک از انواع گیربکس های مورد استفاده در بی ام و است. این نوع گیربکس مانند گیربکس های دیگر از مبدل گشتاور برای انتقال نیرو به چرخ ها استفاده می کند. ابن نوع گیربکس، قابلیت تعویض دستی دنده را به راننده می دهد.
روغن گیربکس بی ام و
روغن گیربکس بی ام و
عوامل خرابی گیربکس بی ام و
خرابی گیربکس اتوماتیک بی ام و دلایل گوناگونی دارد. از عوامل مختلفی که بر خراب شدن این قطعه تاثیر می گذارند می توان به موارد زیر اشاره نمود.
در خودروهایی با گیربکس اتوماتیک، قبل از تعویض دنده، اتومبیل باید به طور کامل متوقف شده باشد. تعویض دنده، زمانی که خودرو کامل متوقف نشده به گیربکس آسیب می زند.
یدک کشی بیشتر از توانایی اتومبیل نیز باعث آسیب به گیربکس می شود.
کم بودن روغن گیربکس نیز یکی از عوامل خرابی آن می باشد. پس اگر نمی خواهید گیربکس بی ام و شما آسیب ببیند، حواستان به روغن گیربکس باشد. همچننی از روغن گیربکس اشتباه استفاده نکنید.
یکی دیگر از عوامل آسیب دیدن گیربکس، توجه نکردن به سرویس های دوره ای است.
با رعایت کردن نکاتی می توان عمر مفید گیربکس را افزایش داد که این نکات عبارتند از:
فراموش نکردن سرویس های دوره ای
تا زمانی که به طور کامل توقف نکرده اید، حالت پارک (P) را فعال نکنید.
در سرازیری ها از حرکت با دنده خلاص خودداری نمایید.
زمانیکه خودرو در حالت خلاص و پای شما روی پدال گاز است، حالت Drive را انتخاب نکنید.


علت تقه زدن گیربکس بی ام و
از جمله موارد دیگری که باعث تقه زدن گیربکس می گردد می توان به خرابی شیر رادیاتور گیربکس اشاره نمود.
گیربکس اتوماتیک نباید تحت تاثیر دمای بالا قرار گیرد. زیرا دمای بالا باعث ذوب شدن قطعات داخل آن می شود. به همین دلیل در گیربکس از یک سیستم خنک کننده استفاده می گردد که توسط شیر رادیاتور کنترل می شود.
خرابی سوپاپ ها عامل دیگر تقه زدن گیربکس اتوماتیک می باشد. هنگامی که سوپاپ های جعبه دنده به درستی عمل نکنند، عمل روان سازی گیربکس دچار اختلال می گردد. همین امر به مرور زمان باعث تقه زدن گیربکس می شود.
علائم خرابی گیربکس بی ام و
از علائم و نشانه هایی که خبر از خرابی گیربکس بی ام و می دهند می توان به سر و صداهای عجیب (مانند ناله، زوزه و سوت) و کند شدن عملکرد گیربکس هنگام تعویض دنده، لرزش و تکان های غیرعادی خودرو اشاره نمود. همچنین نشت مایع در زیر خودرو، بکسواد کردن کلاچ، سطح پایین روغن گیربکس، تاخیر زیاد در موقع حرکت، روشن شدن چراغ گیربکس، بوی سوختگی از گیربکس و کم شدن شتاب خودرو از علائم خرابی گیربکس به شمار می آیند.
در صورت روبرو شدن با هر کدام از علائم و نشانه های گفته شده، در سریع ترین زمان ممکن به تعمیرگاه گیربکس بی ام و مراجعه نمایید.
گیربکس بی ام و های امروزی از سیستم اتوماتیک برخوردار هستند
گیربکس بی ام و های امروزی از سیستم اتوماتیک برخوردار هستند. این سیستم ها دارای پیچیدگی هایی می باشند که نمی توان به سادگی آنها را تعمیر کرد. هنگامی که این سیستم دچار مشکل شود، ممکن است اتومبیل شما دیگر حرکت نکند.
گیربکس یکی از اجزای مهم خودرو محسوب می شود. پس تعمیر کردن آن کار هر شخصی نیست و باید به دست متخصصان و استاد کاران آن سپرده شود. آنها با استفاده از دانشی که درباره ی گیربکس بی ام و دارند، می توانند به راحتی آن را تعمیر کنند. اما تعمیر گیربکس بی ام و به امکانات و تجهیزات خاصی نیاز دارد، که در هر تعمیرگاهی نمی توان آن را یافت.
اگر تعمیر گیربکس بی ام و را به یک فرد ناشی بسپارید، عواقب آن جبران ناپذیر خواهد بود و هزینه های بسیاری را به همراه دارد. پس بهتر است که برای این کار به تعمیرگاه هایی که از امکانات و تجهیزات مناسب برخوردار هستند، مراجعه کنید.
در تعمیرگاه گیربکس بی ام و، استاد کار با استفاده از امکانات و تجهیزات مناسب، شروع به بررسی مشکل گیربکس می کند و پس از عیب یابی نسبت به رفع مشکل اقدام می نماید.
این استاد کاران باید به تمامی آپشن های این نوع از اتومبیل ها آگاهی داشته باشند و از تکنولوژی روز بهره ببرند، تا بتوانند نسبت به تعمیر گیربکس بی ام و اقدام کنند.
تعمیرگاه گیربکس بی ام و خدمات زیر را به شما عزیزان ارائه می دهد:
تعمیرات اساسی و یا تعویض گیربکس
رفع تقه ی جعبه دنده
عیب یابی و تعمیرات کامپیوتر گیربکس
تعمیرات ساعت و توربین گیربکس
تعویض دنده ها و گاز هرز
گیربکس
یکی از مهم ترین مسائل در هنگام تعمیر یا تعویض قطعات خودرو، هزینه آن است. هزینه تعمیر گیربکس بی ام و بسته به پارامترهایی مانند نوع گیربکس، علت خرابی آن، نو و یا دسته دو بودن گیربکس، مدل خودرو بی ام و و … بستگی دارد.
با توجه به آلمانی بودن خودروی بی ام و، قطعات آن در بازار به سختی پیدا می شوند، که این خود بر هزینه تعمیر گیربکس بی ام و موثر می باشد.